"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 29 mai 2011

Tu in care lume traiesti? Diferenta

Lumea 1

Undeva, candva, s-au adunat cativa “fii tu insuti” si au vorbit despre necesitatea de a fi tu insuti. Chiar au tinut discursuri, prelegeri si conferinte despre nevoia de “a fi tu insuti”. Dupa care au confectionat un steag pe care au scris “fii tu insuti!” si au iesit in strada. A izbucnit o revolutie care s-a soldat cu mii de morti si cu milioane de raniti.Fiindca toti acesti “fii tu insuti” vroiau sa fie “ei insisi” in felul lor. Chiar daca ei spuneau ca lupta pentru acelasi scop, totusi in esenta erau mii si mii de scopuri diferite. Ei au perceput ca “a fi tu insuti” inseamna sa fii diferit fata de toti ceilalti. Cei multi “fii tu insuti!” nu se armonizau intre ei. Scopurile lor nu se armonizau intre ele.Povestea Lumii 1 este ciclica, repetandu-se la nesfarsit: “fii tu insuti!”-i se aduna si provoaca revolutiiexterioare. Iar si iar. Dar Lumea 1 bate pasul pe loc.

Lumea 2
Undeva, candva exista cativa “Fii Tu Insuti” care au constientizat necesitatea si valoarea  de a fi “Tu Insuti”.
Ei vorbeau relativ putin despre splendoarea de “A Fi Tu Insuti” fiindca stiau ca “A Fi Tu Insuti” nu poate fi
exprimat verbal. “Fii Tu Insuti” poate fi spus doar prin limbajul Eu-lui. Ei n-au tinut prelegeri, dar vorbeau pe unde apucau – prin grai viu, prin bloguri, chiar si prinemisiuni televizate – despre minunatia de “A Fi Tu Insuti”. Despre Revolutia Interioara pe care o provoca starea de “A Fi Tu Insuti”. Care se solda cu 0 morti si 0 raniti inlumea exterioara – dar care insa extermina pe toti inamicii interiori.
Fiindca toti acesti “Fii Tu Insuti” vroiau sa fie “Ei Insisi” in acelasi fel. Chiar daca aparent ei luptau pentru
scopuri diferite, totusi in esenta era vorba despre acelasi scop, unic. Ei au perceput ca “A Fi Tu Insuti” inseamna sa atingi Aceeasi Esenta Divina. Ca oricat de multi “Fii TuInsuti” s-ar aduna la un loc, toti ar reprezenta Unul. Cei multi “Fii Tu Insuti”-i se armonizau perfect intre ei. Scopurile lor – multicolore, dar in esenta lor: aceeasi – se armonizau intre ele.
Povestea Lumii 2 este eterna si dinamica in acelasi timp.
Si in aceasta lume exista revolutii permanente, dar acestea se produc in interiorul “Fii Tu Insuti”-ilor. Iar si iar. Lumea 2 evolueaza in armonie.

Lumea 1 si Lumea 2 coexista.

Tu in care lume traiesti?

de Fülöp László

Un comentariu:

  1. ar mai exista si lumea a 3-a aici, catre care tind eu sa cred ca ne indreptam cu pasi repezi, una in care suntem Noi insine fiecare, dar cu totii suntem indreptati spre un singur scop comun: Lumina interioara, Dumnezeul fiecaruia dintre noi, iubirea pura si neconditionata fata de tot ceea ce este pentru CA ESTE! In aceasta lume oamenii sunt atat de diferiti, insa impreuna ei capata valenta lui UNU, capata puterea intregului si a prezentului. Manifestarea pura a lui ESTE ACUM s-a intors pe Terra. Toata lumea este fericita pana la adanci batraneti. Scuze, fara batraneti ca nu mai exista! Toata lumea ESTE FERICTA, SI IMPLINITA, TOATA LUMEA ESTE!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...